Om oss

Du finner oss med utsikt til Ledaalparken, en kjapp spasertur opp fra Stavanger sentrum. Det åpne kjøkkenet er hjertet i vår intime, stilige og lune restaurant. Her kan du sitte deg godt tilbake, senke skuldrene og nyte en av våre sesongbaserte menyer. Vi har 22 sitteplasser i restauranten og i tillegg 4 plasser på kjøkkenbenken.  Velkommen til oss, Stuart, Silje & Knut-Espen ♡

Folkene bak Hermetikken

Det er sommelierene Silje Hanasand, Knut-Espen Misje og  Chef Stuart Barber som sammen driver Hermetikken Restaurant. Vi ønsker å skape en arbeidsplass der alle i teamet får være seg selv, alle får vokse i faget, og der alle spiller på lag for å gi gjestene våre en hjertelig, personlig, avslappende og smakfull opplevelse.

Chef Stuart Barber

Stuart Barber kommer fra Northfolk og har lang fartstid på flere av Englands beste restauranter. Han har bred erfaring og har jobbet på både klassiske og innovative kjøkken. Stuart har et kompromissløst fokus på kvalitet og meget god råvareforståelse kombinert med høy teknisk presisjon. Stuart lager menyer med tydelig personlig uttrykk og en klar identitet. På Hermetikken er det Stuart som er kjøkkensjef og maten vi serverer reflekterer hans matfilosofi.

 

Silje & Knut-Espen

Silje Hanasand og Knut-Espen Misje er partnere både på jobb og hjemme. De har en felles lidenskap for å skape gode opplevelser for alle våre gjester. Det å skape ett rom der alle føler seg hjemme og kan nyte maten i kombinasjon med viner som løfter smakene frem er målet.

Tre personer står sammen i en kjøkken, alle smilende, de to til venstre og til høyre er myndige og kledd i casual, den midterste er en mann i arbeidsklær med skjorte og forkle, bak dem er det en vegg med hengende gryter og panner, og enkjøkkenvask er synlig i forgrunnen.
Kyllingspyd på grillen over åpen flamme.
To personer som kysser hverandre, en kvinne med blond hår i en knute og en mann med briller, i et kjøkken eller barområde med glass og flasker i bakgrunnen.
En mann dekorerer små matretter med blomster

Mat & vin

Vi elsker lokale råvarer i sesong og vår meny er basert på de beste ingrediensene vi klarer å få tak i. Tilberedning og teknikker som brukes på kjøkkenet søker å fremheve råvarenes egenart og unike kvaliteter. Bærekraft er en grunnpilar i vårt kjøkken. Vi bruker nesten utelukkende råvarer som er lokale produsenter og råvarer og vi jobber systematisk for å minimere gmatsvinn. Vin står også vårt hjerte nært, og vinene vi serverer er laget av mennesker som virkelig bryr seg.

Vi ser etter kvalitet, egenart, klasse og drikkbarhet og vinmenyen fremhever smakene på tallerkenen. Menyen er tilgjengelig både når du booker bord eller hvis du bestiller en av plassene helt innpå kokkene på kjøkkenbenken.