Om oss

Du finner oss med utsikt til Ledaalparken, en kjapp spasertur opp fra Stavanger sentrum. Det åpne kjøkkenet  er hjertet i vår intime, stilige og lune restaurant. Her kan du sitte deg godt tilbake, senke skuldrene og nyte vår sesongbaserte meny. Menyen serveres hver kveld tirsdag til lørdag og er tilgjengelig enten du booker bord eller plass på kjøkkenbenken. På lørdag har vi i tillegg åpent til lunsj med en litt kortere meny enn den som serveres om kvelden. Velkommen til oss, Stuart, Silje & Knut-Espen ♡


Folkene bak Hermetikken

Det er sommelierene Silje Hanasand, Knut-Espen Misje og  Chef Stuart Barber som sammen driver Hermetikken Restaurant. Vi ønsker å skape en arbeidsplass der alle i teamet får være seg selv, alle får vokse i faget, og der alle spiller på lag for å gi gjestene våre en hjertelig, personlig, avslappende og smakfull opplevelse.

Chef Stuart Barber

Stuart Barber kommer fra Northfolk og har lang fartstid på flere av Englands beste restauranter. Han har bred erfaring og har jobbet på både klassiske og innovative kjøkken. Stuart har et kompromissløst fokus på kvalitet og meget god råvareforståelse kombinert med høy teknisk presisjon. Stuart lager menyer med tydelig personlig uttrykk og en klar identitet. På Hermetikken er det Stuart som er kjøkkensjef og maten vi serverer reflekterer hans matfilosofi.

 

Silje & Knut-Espen

Silje Hanasand og Knut-Espen Misje er partnere både på jobb og hjemme. De har en felles lidenskap for å skape gode opplevelser for alle våre gjester. Det å skape ett rom der alle føler seg hjemme og kan nyte maten i kombinasjon med viner som løfter smakene frem er målet.

Hermetikken-34.jpg

Mat & vin

Vi elsker lokale råvarer i sesong og vår meny er basert på de beste ingrediensene vi klarer å få tak i. Tilberedning og teknikker som brukes på kjøkkenet søker å fremheve råvarenes egenart og unike kvaliteter. Vin står også vårt hjerte nært, og vinene vi serverer er laget av mennesker som virkelig bryr seg.

Vi ser etter kvalitet, egenart, klasse og drikkbarhet og vinmenyen fremhever smakene på tallerkenen. Menyen er tilgjengelig både når du booker bord eller hvis du bestiller en av plassene helt innpå kokkene på kjøkkenbenken.

Vi liker å kalle vår sesongmeny OMA(K)ASE som løselig oversatt betyr <la oss fikse det>. Menyen er satt sammen av de beste lokale råvarene vi kan finne til en hver tid. Den er vanligvis sammensatt av fire snacks, etterfulgt av  retter basert på skjell, skalldyr, fisk og kjøtt, og måltidet avsluttes med desserter og petit fours.